Echipa tanara, planuri ambitioase.

Incercam pe cat posibil sa aducem un suflu nou pe o piata in formare. Internetul va domina din ce in ce mai mult viitorul asigurarilor si noi vrem sa fim pregatiti pentru viitor.

Contacteaza-ne

Contacteaza-ne
Email (pentru raspuns) (*)
Nume (*)
Subiect (*)
Descriere
 

Stiri

Total 179. Pagini (9): 1 2 3 4 5 ... Ultima pagina 

  • Windows isi face update.. fugiti, stai sa fac update. Ati auzit vreodata ca linux-ul isi face update?

    Diferenta majora intre windows si linux e ca update-urile de linux sunt mici si frecvente, server merg ani de zile fara intreruperi.. Imaginati-va o lume cu servere windows (?), care isi fac toate update in acelasi timp. Planeta s-ar invarti inapoi cate un pic. D-aia nu exista servere windows, d-aia linux va fi singurul OS peste x ani. Matematic e inevitabil, asa cum a murit IE-ul asa va muri si windows-ul. Platim pentru deciziile sefilor 'gouvizi' de acum 20 de ani, ca au ales gresit softul de baza pe care au dezvoltat. Ce se asteptau, ca totul va fi infloritor si frumos ca in prima zi. Microsoftul acum 20 ani a lovit in developeri, cei destepti s-au mutat pe linux, si au ramas gamerii pe windows.. Lumea ca sa vezi nu se invarte dupa gameri.., ca acum 20 de ani. Din pacate inca sunt 'gouvizi' in functii inalte care i-au decizi nematematice, dar totul e inevitabil, realitatea se va regla automat.

    19.07.2024

  • Ce va fi peste 10 ani adica 2035...

    Trec direct la subiect: - saptamana de lucru 4 zile pe sapatamana, 6 ore pe zi.. (de ce?, pentru ca ai-ul va face restul) - jocurile video se vor adapta in functie de player, (adica nu vor mai exista, vrei sa te joc orice apesi un buton) - softurile se vor dezvolta la cerere instant, mai mult vei interactiona verbal cu ele, cu ai-ul, (ca sa functioneze asta, va exista o baza de date stabila, si peste un layer de ai care folosestele datele din baza de date) - telefoanele de azi vor fi antichitati, cele noi vor fi doar un simplu nasture. - oglinzile nu vor mai fi oglinzi ci doar elemente de poveste - toate casele vor fi statii de incarcare masini zburatoare, care vor zbura fara baterii doar din energia caselor de sub. - asigurarile toate riscurile se vor plati automat din banca lunar, companiile de asigurari vor fi bancile (asigurari toate riscurile vor devini obligatorii) - costul energiei electrice va fi competitiv si tevile de gaze se vor vinde la fier vechi - benzinarile se vor muta pe cladiri - spatiile verzi se vor exinde si pe verticala - mancarea va ajunge la tine direct in sertar.. nevoie de electrocasnice dispare - lemnul va si produs pe scara mondial ca singurul material de constructie (asa salvam planeta) Sunt multe schimbari, important e ca unele se vor si realiza.

    25.06.2024

  • Statistica linii de cod, nu mai este relevanta

    O statistica folosita des la estimarea complexitatii unei solutii software este data de numarul de linii de cod. Calitatea codului e alta metrica. O daca cu AI-ul aceasta statistica devine inutila. Codul modern poate avea cateva linii de cod, si sa faca complexitati care pana ieri nu erau posibile. AI-ul practic face ca 80% din codul folisit in aplicatii sa devina inutil... Codul devine mai simplu de intretinut, si mai usor de updatat. Ca in orice revolutie transformarile incep sa apara, si pe masura de inaintam in ea, devenim mai flexibili si mai usor adaptabili la situatii noi. Costurile vor scadea si mai mult, totul va deveni mai usor de obtinut. AI-ul in mana unui programator devine un tool, care ii va creste productivitatea la extrem. Imi imaginez ca 80% din cod va deveni inutil, dar vor aparea 80% mai multe proiecte, ceea ce inseamna ca iteratiile catre idei noi se vor intensifica, adica progress mai rapid.

    30.05.2024

  • AI-ul e gata de intrare in productie

    Dupa ani de cercetare a solutiilor existent de AI, am gasit primele produse si incepem sa le urcam usor in productie... Ai-ul este extrem de greu de folosit in programe, sunt imprevisibile si imposibil de programat, dar pentru anumite nishe sunt perfecte. Incepem sa oferim produse pe baza de AI pentru nishe care necesita efort uman major... si care nu se realizeaza din lipsa de personal. Este o situatie in care AI ne ajuta sa ne dezvoltam mai repede, fara sa marim costurile... ceea ce e ideal.

    22.04.2024

  • Arta de a fi asigurator

    In istoria umanitatii asigurarile au fost inventate ca o afacere care sa protejeze alte afaceri. Teoretic, asigurari sunt fonduri puse la comun de parteneri, si scopul acestor fonduri este sa acopere evenimentele aleatoare ce apar la parteneri. Arta e sa ai resurse pentru toate evenimentele si mai mult, sa ramana ceva la sfarsit ca profit. Calculele actuariale sunt esentiale pentru a dimensiona fondul corect. Costul de participare la fond, ar trebui sa fie mai mic, decat eveniment, probabil la un cost 1-3% din eveniment partenerii nu au motive sa nu participe. Asigurari creaza protectii. Reasigurarile creeaza protectii la protectii, practic sunt plase de siguranta pentru fonduri. Important e ca riscul sa fie suficient de acoperit astfAsigurarile au fost create initial ca o modalitate de a proteja afacerile impotriva evenimentelor neprevazute. In esenta, asigurarile implica constituirea unor fonduri comune de catre parteneri, cu scopul de a acoperi eventualele pierderi sau daune suferite de acestia. Arta consta in a avea suficiente fonduri pentru a face fata tuturor evenimentelor posibile si, in plus, sa ramana un surplus la final. Calculele actuariale sunt cruciale pentru a dimensiona corect fondul si a stabili contributiile corespunzatoare. Costul de participare la fond ar trebui sa fie mai mic decat valoarea evenimentului asigurat, de obicei 3% din aceasta valoare, astfel incat partenerii sa aiba un interes real in a se asigura. Asigurarile ofera protectie, iar reasigurarile reprezinta o protectie suplimentara pentru fondurile de asigurare, actionand ca plase de siguranta. Esential este ca riscurile sa fie suficient de bine acoperite, astfel incat statistica globala sa fie pozitiva pentru fond. Arta consta in a vinde cat mai multe riscuri, pentru a acoperi cat mai multe fonduri odata, permitand obtinerea unui profit mai mare. Inteligenta Artificiala (AI) va putea maximiza profitul mai bine decat oricine. Arta de a fi asigurator va fi complet automatizata de AI. Intr-o piata in care "lupii sunt pusi sa pazeasca oile", pe termen lung, "oile" ar putea disparea. Din fericire, inca mai avem turme conduse de ciobani care sunt veritabili artisti in domeniul lor.el incat statistica globala sa fie pozitiva pentru fond. Arta e sa vinzi riscuri, cat mai multe, pentru a acoperi cat mai multe fonduri odata, astfel poti avea mai mult profit. AI-ul practiv va maximiza profitul mai bine decat oricine. Arta de a fi asiguarator va fi complet automatizata de AI. Pe o piata in care lupii sunt pusi sa pazeasca oile, pe termen lung vor disparea oile. Din fericire inca mai avem turme care au stapini care inca sunt artisti.

    11.03.2024

  • Esti asigurator si vrei sa oferi produse brokerilor de asigurare? Da, citeste

    Oferim servicii de implementare produse de asigurare de la 0, pe produse de nisa, si la care nu se merita sa faceti webservice... dar pe care brokerii le pot customiza/vinde ocazional. Avem nevoie de modul de calcul, pid, si documentele politei si atat.. de restul ne ocupam noi. Si partea socanta e pentru tine e gratis, nu platesti nimic, nimic, nici macar un pic.

    08.02.2024

  • Asiguram BUG-uri 2024 edition

    Era o zi obisnuita de luni; nu am avut actualizari, iar software-ul functiona fara probleme. Asiguratorii, de asemenea, functionau corect. De obicei, lunea avem cele mai multe solicitari (tichete), in special din partea asiguratorilor: servere cazute, etc. Intr-un moment dat, incep sa apara solicitari, cu aceeasi tipar de probleme... ofertele se corupeau la tarifare, la salvare, etc. Problema a aparut brusc, afectand toti brokerii si toate serverele. Un atac era exclus din simplul motiv ca ar fi fost imposibil sa fie implementat pe toate serverele. Ce putea cauza aceasta disfunctionalitate?

    Disperat, am inceput sa caut cauzele. Partea buna era ca datele ofertelor erau in proportie de 90% corecte, ceea ce putea fi salvat din soft. Asa ca am initiat urgent o actualizare pentru a corecta automat ofertele corupte. Am rezolvat o problema. Urmatorul pas era sa aflam de ce nu se tarifeaza corect si apare coruperea. In prima faza, am dezactivat toti asiguratorii la tarifare/emitere. Coruperea a disparut, dar, evident, niciun tarif nu mai era calculat. Am inceput sa ii reactivam si problema a reaparut. Mai mult decat atat, nu conta ce asiguratori activam, coruperea aparea la cel putin un asigurator, sugerand ca problema era mai grava si ca avea legatura cu procesul de tarifare in sine.

    Am investigat mai departe si am inceput sa activam functia de depanare (debug) in diverse componente. Dupa cautari indelungate, am descoperit ca problema era cauzata de spatii albe care apareau in sirurile de tarife. Ciudat... Am implementat rapid o solutie simpla pentru a exclude spatiile albe aparute clandestin, am reactivat totul si situatia a revenit la normal. Efectele acestui BUG vor fi resimtite in urmatoarele 30 de zile, probabil ofertele trimise clientilor vor fi afectate si corupte, cu tarife pierdute. Cauza aparitiei spatiilor albe din senin nu am putut sa o identificam. Dar nu ne vom lasa asa usor, vom continua sa cautam si sa gasim eventual cauza. PS: am gasit cauza... s-a screcurat un spatiu la inceput de fisier de coduri care era folosit la unii asiguratori pentru localitati.

    29.01.2024

  • Ce va aduce 2024 in asigurari?

    Astea sunt predictiile noastre pentru 2024, care nu au nici o baza reala, sunt doar speculatii:
    -Dublarea tarifelor de RCA, unde e cazul,
    - un nou faliment de asigurator,
    - o sa fie mai putini brokeri de asigurare.
    Ce ne-am dori noi sa se intample in 2024:
    - microasigurari
    - reducerea tarifelor la RCA prin creearea unui asigurator unic (care sa preia riscul de la asiguratori, si asiguratorii sa vanda facultative la rca)
    - sa dispara decontarea directa (sa fie inclusa in daune daca se doreste, creaza presiune tehnica pe toate sistemele, si pare inutila, nu se vinde)
    - sistem QR-code antifals RCA (creste increderea)

    21.12.2023

  • Update PAID

    Dupa ce cu multi ani in urma am renuntat sa mai facem suport pentru PAID, datorita erorilor ciudate si extrem de greu de rezolvat, (unele sunt imposibil de rezolvat chiar si astazi), se pregateste un update care schimba tarifele, si surpriza brokerii (adica clientii nostri) vor avea si ei acces la webservice ca si asiguratorii. Asta inseamna ca vom reincepe sa facem suport la PAID dupa update. Dar.. ca in orice tara civilizata accesul la acest webservice se face pe baza de pila si nepotisme, asa ca se amana acest lucru pentru noi pe o perioada.. nedeterminata. Nu e bai, mai avem timp si de alte lucruri mai importante decat sa tinem de mana PAID-ul sa treaca strada.

    26.10.2023

  • Am pui AI-ul sa scrie o stire pentru site, si vai vai.. stie ca suntem jos.

    Piata asigurarilor din Romania a suferit transformari profunde in cei 30 de ani de la revenirea la economia de piata. Ca si celelalte sectoare ale industriei financiare, domeniul asigurarilor a traversat perioade mai favorabile si mai putin favorabile insa, in timp, s-a consolidat si a devenit stabil din punct de vedere financiar. Cu toate acestea, Romania ramane pe ultimele locuri in Uniunea Europeana in privinta gradului de accesare a asigurarilor. (!! pare real) Legislatia, imbunatatita intre timp, inclusiv prin transpunerea normelor europene in domeniu, a determinat atst stabilitatea financiara a sectorului, cat si instituirea unor reguli mai clare privind protectia consumatorilor de asigurari. (?? asta nu o cred)

    11.07.2023

  • Semne ca o piata de asigurari este sanatoasa

    Astea sunt semnele ca o piata de asigurari e sanatoasa: - Nu exista Decontare Directa - Service-urile nu comenteaza cand ajungi la ei cu daune - Asiguratii nu stiu ce inseamna FGA, BAAR, ASF - La TV sau pe net vezi reclame la asigurari de RCA direct de la asigurator - Nu ai mai auzit de falimente, si nu ai primit notificari de faliment in ultimii 2 ani - Nu trebuie sa-ti dai 2 salarii sa platesti un RCA - Cand pleci in lume nu te uiti pe polita sa vezi ce tari bifate ai Astea sunt semnele vizibile, restul datelor tehnice oricum nu sunt relevante pentru asigurati.

    15.06.2023

  • ASF-ul a scapat de sub control piata de RCA din Romania

    Dupa cum spuneam in trecut frauda va creste in perioada asta datorita lipsei de mecanisme de control. Ce are nevoie piata urgent pentru a limita frauda la RCA-uri. 1. Eliminarea din legislatie a ratelor la RCA, este cea mai mare aberatie inventata. Daca vrei sa faci rate, atunci e simplu, politele rca, se vor emite succesiv pentru fiecare rata cu perioada mica, etc, astfel sa nu poti circula cu RCA pe toata perioada, ci doar pe perioada ratei, etc. Emiterea RCA-urilor actualizate se face dupa incasarea ratei urmatoare, etc 2. Politele de RCA trebuie sa aiba un QR de validare, care sa indice validitatea politei RCA, QR care sa duca la un link unic gen, asf.ro/rca/123213213 unde se pot vedea elementele reale ale RCA-ului, sau orice alt mecanism impotriva falsificarii. Acum falsificarea se poate face in 5 min, de oricine, ceea ce duce la pacalirea asiguratilor cascati care cumpara RCA de oriunde mai putin de unde e ok. 3. Eliminarea cash-ului

    08.05.2023

  • Asigurarile in epoca viitoare

    Pentru a elimina mojoritatea problemelor din asigurari, este necesar un sistem de blockchain si contracte inteligente care sa permita urmatoarele: 1. asiguratorii pot inregistra produse si riscuri cuantificabile, care sa aiba o predictibilitatea precisa, si sa poate fi executate imediat si automat (asta presupune microasigurari). 2. Sistem-ul va fi descentralizat, fara controlul unei singure entititati, ci toata piata. (asta o ofera blockchain-ul) 3. Legislatia si modificarile legislative, se vor implementa ca reguli pentru noile contracte, contractele vechi nu vor fi putea fi afectate (cresterea incredirii in asigurari). 4. Toti jucatorii din piata (asiguratori, asigurati, service-uri, actuari, etc) for avea access la sistem si vor putea alege si executa contracte, pe baza de licitatii, in mod transparent. 5. Contractele intelegente (smart contracts) se vor executa automat in functie de rezultatele din piata si pe baza regulilor stabilite. Pe scurt acest mod de lucru va permita AI-ul si oamenilor sa lucreze unitar pe o piata libere (necontrolabila si legiferata), banii se vor transfera automat de la o entitate la alta fara blocaje, prin executarea contractelor si cu ajutorul AI-ul care poate decide in mod just situatile neprevazute din contracte sau realitate.

    29.04.2023

  • ASF a lovit din nou...

    Un alt asigurator a fost inchis... Practicile de concurenta neloiala au facut ca asiguratorul inchis sa nu isi mai piermita sa plateasca daunele. Banii pentru daune au fost folositi pentru stimularea 'vanzarii', practic un soi de sistem piramidal. Dupa cum am prevazut in trecut acest faliment a fost un rezultat al ecuatiilor matematice. Urmeaza o perioada tulbure, care va creea efecte beneficiarilor concurentei neloiale. Increderea in asigurari a revenit la normal... Totul va reveni la normal. Asf-ul arata ca s-a pus pe treaba si face ce trebuia sa faca de acum 20 de ani. Efectele se vor vedea destul de repede, in maxim 1 an. Piata de asigurari va deveni un taram al inovatiei datorita lipsei masive de fonduri pentru dezvoltare, ceea ce inseamna ca vor veni lupii din exterior sa curete padurea...

    16.03.2023

  • Comisionul sau necomisionul de RCA contravine bunelor practici din asigurari

    Citez din manual asigurarilor oferit de ISF "distribuitori in asigurari care returneaza catre client o parte din comisionul cuvenit, ca modalitate de a recompensa decizia clientului de a achizitiona o anumita solutie de protectie financiara; in fapt, aceasta schema devine o cale prin care este scazut pretul la care asiguratul cumpara polita.". Fiecare broker/asigurator poate decide cu ce (ne)comision sa vanda RCA-ul, adica practica asta neloiala este acum legiferata. Citez "aceste comportamente neetice in domeniul distributiei de asigurari au numeroase si diverse efecte negative". Una invatam la scoala, alta practicam in realitate. Pare o problema clasica la noi.

    16.02.2023

  • Modificari usturatoare pe piata de asigurari

    Toti jucatorii din piata de asigurari au trecut de la impozit pe cifra de afaceri, la impozit pe profit, de la o cifra, la 2 cifre impozitare. Se estimeaza in jur de 10% crestere minima la taxe. Efectele imediate sunt destul de simple, s-au inchis multe firme mici, probabil exista un soi de reorganizare pe toata piata, va scade numarul de coduri raf, se vor cauta alternative. Daca nu ai o aplicatie flexibila, care sa faca fata la toate schimbarile posibile, permanente, ai probleme care se vor acumula pana se creeza masa critica. E posibil sa vedem primele falimente mai rasunatoare decat ce a fost pana acum.

    31.01.2023

  • BAAR game over

    Emiterea prin BAAR s-a cam terminat, noua formula de calcul a tarifului de BAAR, matematic scoate un tarif aproximativ egal cu cel mai ieftin tarif din piata pentru orice vehicul. Cazurile extreme unde mai sunt diferente peste 1000 lei probabil vor fi acoperite de tarifele updatate din februarie. Asiguratorii nu pot calcula tariful BAAR, deci singurul loc unde poti sa obtin acel tarif este la brokeri, ei au access la mai multi asiguratori. Formula necesita cei mai ieftini 3 asiguratori din piata, asta inseamna ca nu pot sa ai 3 tarife foarte mari si sa te duci la BAAR cu ele, ca te pacalesti. Cu alte cuvinte tariful de referinta BAAR are o influienta de 25% din tariful de BAAR. S-a rezolvat si problema asta.

    21.12.2022

  • Cum va afecta AI-ul piata de asigurari in viitor

    Exista o posibilitate destul de mare ca AI-ul sa intre pe piata de asigurari in viitor astfel: - vrei sa faci o asigurare? - asiguratorul va intreba AI-ul "oglinda oglinjoara asiguratul asta va avea daune in urmatorul an?" - oblinga va raspunde "Da, stapana, probabilitatea ca asiguratul sa faca accident este de 95%, indiferent cum faci asigurarea nu vei avea profit daca pui clauza aceea". - asiguratul va face asigurarea in alta parte, dar daca toti AI-ii se vor pune de acord, asiguratul nu se va putea asigura nicaieri. Ce pacat. Singura bariera ca acest AI sa nu fie creeat este lipsa de informatii pentru training, daca incepi azi sa-l instruiesti, poate in 10 ani va face predictii suficient de bune sa depaseasca un om. AI poate invata orice, daca are sufiente date de analizat, ceea ce nu exista inca.

    02.11.2022

  • Un asigurator a descoperit secretul de a face profit pe RCA

    Metoda e banala, inchizi serviciul de cotare pe motive tehnice pe perioada nedeterminata si asa faci profit, prin limitarea pierderilor. Romania 2022.

    04.10.2022

  • Pandemia in asigurari a inceput

    Noua perioada va fi marcata de urmatoarele probleme in asigurari: concurenta acerba neloiala, asigurari 'fericiti' ca au pacalit sistemul, falimente matematice, scaderea numarul de credite la ISF, somaj, servere picata non-stop, lipsa acuta de fonduri pentru sustinerea infrastructurii existente, etc. Una peste alta vine si iarna. Totul va reveni la normal doar in timpul sarbatorilor. Nebunia asta nu are cum sa reziste prea mult. Totul e cauzat de legi neclare, pe care toti le aplica dupa bunul plac. Deja RCA-ul se vinde cu 0% comision care conform legii e imposibil.

    08.09.2022

Total 179. Pagini (9): 1 2 3 4 5 ... Ultima pagina 

27.07.2024 - Copyright 2007-2024 AI Software SRL, Termene si conditii