Stiri

Asiguram BUG-uri 2024 edition

Era o zi obisnuita de luni; nu am avut actualizari, iar software-ul functiona fara probleme. Asiguratorii, de asemenea, functionau corect. De obicei, lunea avem cele mai multe solicitari (tichete), in special din partea asiguratorilor: servere cazute, etc. Intr-un moment dat, incep sa apara solicitari, cu aceeasi tipar de probleme... ofertele se corupeau la tarifare, la salvare, etc. Problema a aparut brusc, afectand toti brokerii si toate serverele. Un atac era exclus din simplul motiv ca ar fi fost imposibil sa fie implementat pe toate serverele. Ce putea cauza aceasta disfunctionalitate?

Disperat, am inceput sa caut cauzele. Partea buna era ca datele ofertelor erau in proportie de 90% corecte, ceea ce putea fi salvat din soft. Asa ca am initiat urgent o actualizare pentru a corecta automat ofertele corupte. Am rezolvat o problema. Urmatorul pas era sa aflam de ce nu se tarifeaza corect si apare coruperea. In prima faza, am dezactivat toti asiguratorii la tarifare/emitere. Coruperea a disparut, dar, evident, niciun tarif nu mai era calculat. Am inceput sa ii reactivam si problema a reaparut. Mai mult decat atat, nu conta ce asiguratori activam, coruperea aparea la cel putin un asigurator, sugerand ca problema era mai grava si ca avea legatura cu procesul de tarifare in sine.

Am investigat mai departe si am inceput sa activam functia de depanare (debug) in diverse componente. Dupa cautari indelungate, am descoperit ca problema era cauzata de spatii albe care apareau in sirurile de tarife. Ciudat... Am implementat rapid o solutie simpla pentru a exclude spatiile albe aparute clandestin, am reactivat totul si situatia a revenit la normal. Efectele acestui BUG vor fi resimtite in urmatoarele 30 de zile, probabil ofertele trimise clientilor vor fi afectate si corupte, cu tarife pierdute. Cauza aparitiei spatiilor albe din senin nu am putut sa o identificam. Dar nu ne vom lasa asa usor, vom continua sa cautam si sa gasim eventual cauza. PS: am gasit cauza... s-a screcurat un spatiu la inceput de fisier de coduri care era folosit la unii asiguratori pentru localitati.

29.01.2024

20.06.2024 - Copyright 2007-2024 AI Software SRL, Termene si conditii