Stiri

Solutii, nu pietre

E mai usor sa arunci cu pietre decat sa vii cu solutii concrete care sa ajute pe cineva la nevoie. Piata de asigurari nu mai are nevoie de pietre are nevoie de solutii.
Din punct de vedere tehnic avem o piata de asigurari diversificata, cu foarte multe solutii tehnice si tehnologii, care in cele mai multe cazuri ajuta asiguratorii si partenerii.
Din punct de vedere legislativ, suntem bine pusi la punct, doar ca inca sunt asiguratori care nu platesc daune decat dupa ce se termina judecata de apoi.
Ce solutii sunt pentru a reda increderea in asigurari si a diminua costurile de mentenenta a pietei de asigurari si totodata reducere riscului de a mai face o asigurare? Tehnic:
- avem nevoie de standardizare la rca/etc si nu numari. Protocoale legale care sa fie unitar implementate de asiguratori/broker etc. De ca sa avem 10 webservice-uri cand putem avea o singura versiune compatibila la toti asiguratorii...etc
- avem nevoie de anexe la legile existente pentru predari de date electronice: bd-uri, dosare, etc. Cat de greu e sa faci un format universal inteles de toti si automatizat complet. Nu e nevoie decat de o anexa a4 in care se specifica un format de date universal. un cap de tabel ajuta enorm.
- banci care sa permita clientilor lor sa poate specifica un protocol prin care asiguratii sa plateasca polite/rate, un qr cod usor de implementat care sa contina IBAN-polita-rata, webservice pentru preluarea automatata a extraselor... Acum e haos.
Legislativ:
- dosare de daune cu titlu executoriu, fara fortare legala nimic nu functioneaza corect.

Sunt multe idei, cand incerci sa rezolvi ceva o poti face pas cu pas. Primul pas e standardizarea. Standardizezi orice aspect legata de procesul de asigurare: ofertarea, emitere, predarea de bani, plata in banci, verificarea politelor, tot traseul. Sunt doar niste anexe la legile existente. Acestea vor face minuni si vor reduce costurile enorm la toti jucatorii.

27.09.2021

20.06.2024 - Copyright 2007-2024 AI Software SRL, Termene si conditii